Thursday, June 16, 2011

sayu

ade satu kisah kat sini..
tadi gi keje ngan member..
member mintak tolong la,sebab site die xsiap lagik kan wiring audio..
so,tolong la..xkkn xnak tolong kot..
pahtu time keje,kenal la sorang brader ni..
pekerja syarikat member aku gak r..
brader ni mmg ok,sembang kemas..wat mende pown kemas..
mmg tip top r condition die..
hahahhaa..
tapi yg sedihnya, mase aku mengular ngan die..
die cite la yang dulu die ni mmg ade company sendiri..
bapak die punye, tapi sebab orang dengki bapak die skang dah sakit,
pahtu barang2 kat company die sume kene rembat..
pergh dah bape kali malang tuh??
pahtu tadi,time ngah mengular gak, datang sorang brader ni..
die datang cari owner motor suzuki smash..
si brader yg keje skali ngan aku punye la motor tu kan..
diorang dah bincang2 kat luar..
aku pown malas nak amek tau,gi le naek atas wat keje..
skali lepas setel keje..
jumpe brader tadik tuh, die kate motor die kene tarik..
motor tu name bapak die, pahtu lepas bapak die sakit, motor tu dah xberbayar..
tapi brader nih xtau samapi le motor die kene tarik tadik..
so, setel la cite petang tadik...
maam nye plak,aku lepak ngan bos aku a.k.a member aku gak..
die kate ade brite, die pown dtg umah aku..jemput aku..
skali die bitau, skali je la xbanyak kali..
skali die bitau yg brader tadik tuh punye bapak dah meninggal..
pergh... wa punye tekejut,mmg xleh blah r..
motor baru pas kene tarik,pahtu jadik camni..
kesian tu mmg le ade..tapi nak wat camne..bukan leh wat pape pown..
pape pown wa dapat sedekahkan a fatihah je untuk arwah..

-AL FATIHAH-

1 comment:

  1. kesian nye kawan awak tu...al-fatihah untuk ayah beliau..

    ReplyDelete